14 Οκτωβρίου 2011

Ο Δημήτρης Καζάκης για την κρίση (Άλτερ, 11/10)

Ο Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος και το τελευταίο διάστημα, με το ξέσπασμα της κρίσης, έχει αναδειχθεί, με τις τοποθετήσεις του, ως ο πιο ενημερωμένος και αξιόπιστος επιστήμονας, που προβάλλει την άποψη της αντίστασης στην άνευ όρων παράδοση της οικονομίας και της εθνικής κυριαρχίας στις επιταγές του Δ.Ν.Τ. Η πολιτική του πορεία, με συνεργασίες από το ΚΚΕ μέχρι την ΣΠΙΘΑ, καθώς και η υπερπροβολή του ως "εναλλακτικό γκουρού", με ταυτόχρονες πρωτοβουλίες, όπως αυτή της ίδρυσης του ΕΠΑΜ, μας κάνει επιφυλακτικούς απέναντί του και σε καμία περίπτωση δεν ταυτιζόμαστε πολιτικά. Από την άλλη μεριά, ακόμα και αν ισχύει το ότι σε αρκετές περιπτώσεις λέει απλώς αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος, δεν παύει να έχει εύστοχες τοποθετήσεις και να είναι ένας από τους λίγους που έχει μελετήσει σε βάθος το ζήτημα της κρίσης και της εξόδου από αυτή, οπότε παραθέτουμε την χθεσινή (11/10) συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ.




Πηγή: http://www.neapatrida.gr/2011/10/1110.html



Σχόλιο ιστολογίου: Αξιοσημείωτη είναι επίσης η συντονισμένη επίθεση από τους δημοσιογράφους με τους παχυλούς μισθούς εναντίον του κυρίου Καζάκη. 
Το χρέος μπορεί να κηρυχθεί επαχθές με βάση το διεθνές δίκαιο και προηγούμενα παγκόσμια δεδικασμένα. Όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις μετά την μεταπολίτευση λειτούργησαν προς ζημία του ελληνικού λαού και προς όφελος ξένων συμφερόντων, πρέπει να οδηγηθούν σε δίκη και να καταδικαστούν ως προδότες και εγκληματίες. Φυσικά αυτό δεν απαλλάσει τον νεοέλληνα από την τεράστια ευθύνη που έχει για την σημερινή κατάσταση. Η παθογένεια της παρηκμασμένης νεοελληνικής κοινωνίας έχει τις ρίζες της πολλά χρόνια πίσω και το διεφθαρμένο ξενόδουλο πολιτικό σύστημα δρώντας καταλυτικώς, εκμεταλεύτηκε στο έπακρο τις αδυναμίες της με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σήμερα εδώ που είμαστε.