17 Ιανουαρίου 2013

Εκκλησία, ηττοπάθεια και κομμουνισμός


    Διοργάνωνεται στην Θεσσαλονίκη στο Α.Π.Θ , στις 22 και 23 Ιανουαρίου, συνέδριο υπό την αιγίδα μάλιστα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας, με θέμα "Εκκλησία και Αριστερά". Αρχικά η είδηση για την εκδήλωση αυτή μας προκάλεσε το γέλιο, έπειτα την σκέψη και τέλος τον θυμό. 

     Πολλοί ιεράρχες, προεξάρχοντος του ίδιου του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα μετέχουν στον παραπάνω συνέδριο, του οποίου ορισμένες από τις θεματικές του ενότητες είναι οι εξής: Θρησκευτικά σύµβολα και θρησκευτικότητα στον δηµόσιο χώρο, θέµατα εκκλησιαστικής περιουσίας και µισθοδοσίας του κλήρου, εκκλησία και αριστερά έναντι του µεταναστευτικού ζητήµατος, ο σύγχρονος λόγος της εκκλησίας και της αριστεράς - από τη συγκρουσιακή στη συνεργατική ρητορική,  η θρησκευτική εκπαίδευση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο.



     Για να γίνει αντιληπτό το μήκος κύματος στο οποίο υποψιαζόμαστε θα κινηθεί το συνέδριο αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιους ακόμα από τους μετέχοντες. Στέλιος Κούλογλου ("προοδευτικός" δημοσιογράφος), Τάσος Κουράκης (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ), Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (δημοτικός σύμβουλος ΣΥΡΙΖΑ). Όλοι τους κομμουνιστές. Και αρκετοί ακόμα, λιγότερο προβεβλημένα άτομα της αριστεράς, μετέχουν σε αυτό το συνέδριο. 


   Αναρωτιόμαστε τι μπορεί να συζητήσει στο ίδιο τραπέζι η εκκλησία με δεδηλωμένους πολέμιους της; Τι μπορεί να συζητήσει με ανθρώπους που έχουν ως ιδεολογικό πατέρα τον Στάλιν, ο οποίος ξερίζωσε οτιδήποτε χριστιανικό υπήρχε στην Ρωσία;


     Τι κοινό τόπο μπορεί να βρει η εκκλησία με τους ιδεολογικούς απόγονους και καθόλου μετανιωμένους για τα "κατορθώματα" των προγόνων τους, που βασάνισαν και σκότωσαν 450(!) κληρικούς κατά την κομμουνιστική ανταρσία στην Ελλάδα;

       Σε τι μπορεί η εκκλησία να συμφωνήσει με τους όλους αυτούς που βγάζουν χολή ενάντια σε κάθετι εθνικό και ορθόδοξο; Με τον αναρχοκομμουνιστικό χώρο που πιστεύει στο σύνθημα "Θα κρεμάσουμε τον τελευταίο παπά με τα έντερα του τελευταίου αστυνομικού".
     Δυστυχώς η εκκλησία, ουσιαστικά ακέφαλη, με πολλούς κομμουνιστές ιερείς, δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ιεραρχών) που απαιτούν οι καιροί για το έθνος. Λυπούμαστε για αυτή της την κατάντια

    Με αφορμή το παραπάνω συνέδριο όπου μας λύπησε ιδιαίτερα η συμμετοχή του ιεράρχη Άνθιμου - μητροπολίτη Θεσ/κης, αναδημοσιεύουμε παλαιότερο άρθρο από την εφημερίδα Ελληνοκρατία - Φύλλο Αγώνος 33 - Ιούνιος 1995.



«Η βία πρέπει να είναι ψυχολογική και χειρουργική»
                                    Ανδρέας – Αμιλκάρ – Μπενίτο Μουσσολίνι


         Οι κομμουνισταί απεδείχθησαν αριστοτέχνες στην εφαρμογή του ανωτέρω ρητού. Κατώρθωσαν, αν και ηττημένοι, να επιβληθούν στην κοινωνία, να θέσουν όλους υπό ενοχήν, να επιβάλουν τις απόψεις των παντού, ώστε κανείς να μην τολμά να τους κατηγορήση για τίποτα, χωρίς αυτοστιγμεί να δέχεται βολή κατηγοριών και ύβρεων (φασίστας, οπισθοδρομικός, ρατσιστής, εμφυλιοπολεμικός κ.α.), ώστε να τίθεται στο περιθώριο, προσπαθώντας γεμάτος ντροπή να δικαιολογηθή ότι δεν ήθελε να ειπή κακό εναντίον των. Επέβαλον την τακτική τους αυτή με θρασύτητα, επιμονή, αναίδεια και συνεχή επιθετικότητα.
    Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Η αστική κοινωνία της βασιλοδεξιάς και μετέπειτα φιλελευθεροαστικής τάξεως, εκάμφη. Οι νικηταί του Γράμμου και Βίτσι, της Μουργκάνας, του Μπέλες, εγέμισαν ενοχές και φοβίες, διστακτικότητα και ηττοπάθεια. Μοναδικόν παγκόσμιον φαινόμενον.
        Η Μεταπολίτευσις υπήρξεν ο θρίαμβος της καταξιώσεως του κομμουνισμού. Οι εγκληματίες και δολοφόνοι εκυριάρχησαν στην δημόσια, πνευματική και πολιτιστική ζωή του τόπου απολύτως. Τίποτα δεν γίνεται εάν δεν τύχη της «εγκρίσεώς των».
       Στα πάντα έχουν γνώμη και για όλα ερωτώνται, αυτοί που εάν νικούσαν, εμείς σήμερα θα ήμεθα μία Αλβανία με το μισό της χώρας χαμένο τελείως (ιδέ Φ.Α.25). Αυτά όλα ευθύνη μιάς διεφθαρμένης πολιτείας. Η Εκκλησία όμως; Ασχέτως του τι λέγουν οργανώσεις και σωματεία, ασχέτως του θεολογικού των βερμπαλισμού, η Εκκλησία ήταν, είναι και θα είναι έρμαιον της εξουσίας και των ανθρώπων της. Μακάρι να μην ήτο. Αλλά είναι.
Ιερεύς Αθανάσιος Γεράσης εξ Αξάρακος Κονίτσης.Την 1Οην Φεβρουαρίου 1948, µετά από βασανιστήρια κατεκρεουργήθη από τους κοµµουνιστάς, διότι διέσωσε 25 παιδιά από το παιδοµάζωµα
            Πρίν μήνες, μετά από πλημμύρες κατεστράφη το αρχείον του Κ.Κ.Ε.. Το Κ.Κ.Ε. εκάλεσε, με την γνωστήν του αναίδειαν, κάθε…. πατριώτη (sic) να το βοθήση. Να σωθή τι; Ποιος έσφαξε; Ποιος επρόδωσε; Ποιος ερήμαξε τον τόπο μας; Τι περίφημον είχε αυτό το αρχείον της ντροπής και του αίσχους; Και εδώ άρχισε να λειτουργή συνειρμικώς, η βιασθείσα συνείδησις τόσων ετών, των πλαδαρών αστών και των ανθρωπαρίων των διαφορών θρησκευτικών οργανώσεων. Αυτών που την μαχομένην χριστιανικήν πίστιν μετέτρεψαν σε χλιαρή σούπα φιδέ και την μορφήν του Αρχηγού και Ιδρυτού της Πίστεως μας Κ.Η.Ι. Χριστού εις Χριστούλην. Τα απωθημένα αισθήματα του φόβου απέναντι στην κομμουνιστική επιθετικότητα και κυριαρχία, κατίσχυσαν κάθε λογής και ιστορικής μνήμης. Το έγκλημα δεν άργησε να γίνη. Πρώτος ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Διόδωρος εδώρησε 1.000.000 δρχ. για την συντήρησι του «αρχείου». Εμείναμε κατάπληκτοι! Άφωνοι! Δεύτερος κόλαφος: Ο Δεσπότης Μεσσηνίας 300.000 διά τον ίδιον λόγον! Τρίτον εν συνεχεία έγκλημα: Ο Ι. Ναός Παναγίας Αγιάσου Λέσβου 300.000 δρχ. Η φυλλάδα του «Ριζοσπάστη» περιχαρής εδημοσίευσε, απανωτά, τις χορηγούμενες δωρεές.
            Η Υποκρισία και ηττοπάθεια της Εκκλησίας σε όλο της το μεγαλείο! Οι κομμουνισταί περιχαρείς, απελάμβανον το έργον της εφηρμοσμένης ψυχολογικής βίας τόσων χρόνων.
Ο ιερεύς της Στιµάγκας Νικόλας  Μπερτσεκάς συνελήφθη από το ΚΚΕ την 25  Μαρτίου 1944. Αφού του ξερίζωσαν τα νύχιακαι του τσάκισαν τα κόκκαλα µε καδρόνια,τον έπνιξαν στα λασπόνερα ενός  λάκκου.

            Φαρισαίοι, δειλοί, κυψαύχενες, οσφυοκάμπται, ριψάσπιδες, ηττοπαθείς, δεν θα σας μιλήσομε για το τι υπέφερε η Ελλάς από τα ερυθρά κτήνη. Την Ελλάδα την περιφρονείτε εσείς οι… «ουρανοπολίτες». Την λέξη κομμουνισμός δεν τολμάτε πιά να την αναφέρετε στις συγκεντρώσεις σας. Εσείς, αποβλακωμένοι ψευδοχριστιανοί, που όλοι «αδέρφια είμαστε» για να νομιμοποιήσετε την ένοχο δειλία σας, ακούστε τι λέγουν οι Θεοφόροι Πατέρες. Ο ίδιος ο Άγιος Θεός.
            «Πάν έθνος ανθρώπων, ορίσας και τας οροθεσίας της κατοικίας αυτών» (Πραξ. ιζ, 26). Θεόσδοτος λοιπόν είναι η Πατρίς «Μήτηρ δε, άλλη μεν άλλου. Κοινή δε μήτηρ πάντων Πατρίς» (Γρ. Θεολόγου PG 37, 77). Αυτήν την Πατρίδα προδίδετε στηρίζοντας αυτούς που την έβλαψεν. Αλλά Έλληνες δεν είσθε. Τουλάχιστον γνωρίζετε τι έπραξαν οι κομμουνισταί εναντίον ιερέων και Πίστεως; 450 ιερείς ακρωτηριάσθησαν, εσταυρώθησαν ή εκάησαν ζωντανοί (θα ευχόμεθα να ήσασταν ανάμεσά τους, αλλά δυστυχώς ζήσατε, ανθρωπάκια).
            Χιλιάδες ιερά σκεύη και ιερές εικόνες εβεβηλώθησαν. Εκατοντάδες ναοί εκάησαν ή κατεστράφησαν. Εις δε την μαρτυρικήν Ρωσίαν του 1917, 8.000 ιερείς εσφάγησαν από την ΤΣΕΚΑ (μυστική αστυνομία των μπολσεβίκων), μεταξύ των οποίων 20 αρχιερείς και επίσκοποι, ως και ο αγαθός Πατριάρχης Τύχων. Εσφάγησαν συνολικώς, κατόπιν ανηκούστων θηριωδιών και ωμοτήτων, 5.000.000 Χριστιανοί όλων των τάξεων. Δεν συγκρίνονται τα φρικτά βασανιστήρια ούτε επί Νέρωνος και Καλιγούλα.

1920 - Οδησσός - Ιερείς συλλαμβάνονται και οδηγούνται στην φυλακή
            Διαβάστε αμόρφωτοι απάτριδες το βιβλίον «Τι εστί Μπολσεβικισμός» του Αριστείδου Ι. Ανδρόνικου, για να ντραπήτε, εάν σας έχει μείνει φιλότιμο αγωνιστικότητος ή αίμα στις φλέβες σας, λαπάδες της συμφοράς.
            Υποκριταί, Γραμματείς, δήθεν δεν ανακατεύεσθε με την πολιτικήν, αλλά όλοι τα «παίρνετε» από Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ. Σας εξαγοράζουν με ρουσφέτια, χάρες ή «διευκολύνσεις» οι βουλευτές των και εσείς τους δίδετε τις ψήφους των πιστών, προσβάλλοντας το ιερόν μυστήριον της Εξομολογήσεως, διαπράττοντες σιμωνίαν ψυχών. Και ενώ η «απολιτική» σας δραστηριότης φθάνει μέχρι το Κ.Κ.Ε., αρνείσθε κάθε συμπαράστασιν σε Ελληνορθόδοξα κόμματα. Πολεμήσατε την «Χριστιανικήν Δημοκρατίαν», αρνηθήκατε κάθε βοήθεια στο ΕΛΚΙΣ (έστω από το παλαιό εορτολόγιο), γυρίσατε την πλάτην στο ΕΕΛΕΚ πως δήθεν είναι «κόμμα», ενώ κομματίζεσθε ενεργώς με την Μασωνοδεξιά, είτε με τους Σοσιαλμαρξιστάς, για να εισπράξετε οφέλη και προσπορισθήτε κοσμικήν δύναμιν.
            Μην φοβάσθε τους κομμουνιστάς. ΕΜΑΣ να φοβάσθε πλέον. Που θα σας κατηγορήσουμε μια ημέρα για προδοσία και συνεργασία με την αντίδρασιν. Δεν πρόκειται να στηριχθούμεν στην Εκκλησία των δεσποτάδων και ηττοπαθών μοναχών, υποκριτικών οργανώσεων και αριστερογενών ιερέων. Υπάρχει η μάχιμος Ορθοδοξία του αγώνος, της ειλικρινείας, ανένδοτη, κοφτερή σαν την κόψη του ξίφους. Εκεί θα είμεθα εμείς. Όταν μίαν ημέραν όλα θα αλλάξουν, θα τα πούμε και πάλιν.

ΠΑΤΡΙΣ ΟΥΧΙ ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟΝ, ΑΛΛ’ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ
Η ΠΑΤΡΙΣ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΒΟΣΚΗ, ΟΥΔΕ ΧΟΥΣ, ΟΥΔΕ ΛΟΓΟΣ ΚΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΛΟΓΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΖΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΑ.
ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΝΟΝ ΑΓΙΟΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΩΝ ΕΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΥΡΙΟΥ.

            Η πατρίς λοιπόν είναι η κοινή μας μητέρα. Το κοινόν αίμα. Η κοινή ανάμνησις. Αυτήν για την οποία αδιαφορείτε και προδίδετε. Όποιος Ελληνορθόδοξος δεν είναι ΕΛΛΗΝ, είναι μισός Χριστιανός.   


Επισήμανση ιστολογίου:Για τεχνικούς λόγους δεν είναι δυνατή η απόδοση του κειμένου σύμφωνα με το πολυτονικό σύστημα.

Πηγή φωτογραφιών : http://antipliroforisi.blogspot.gr