20 Δεκεμβρίου 2011

Προδοσιών συνέχεια


            «Οι Έλληνες πολιτικοί μπορούν και εδαφικό τμήμα της πατρίδος των να διαθέσουν, φθάνει αυτοί και οι οικογένειές τους να παραμείνουν περισσότερο στην εξουσία»
(Τζ. Χόρτον, Αμερικανός διπλωμάτης Στην Σμύρνη).

            Δεν πρόκειται να υπεισέλθομε στα γνωστά εθνικά μας θέματα που γίνονται ευκαιρία να δικαιολογούν πολλοί το ψωμάκι τους και ο αποβλακωμένος λαός να περνά την ώρα του μπροστά στις τηλεοράσεις του, ΟΧΙ. Εμείς θα θέλαμε να δώσουμε το «εθνικό στίγμα» σ’ αυτήν την «περιπέτεια» που διερχόμεθα.
            Από το 1897, το οποίον ήτο κατασκεύασμα της Αγγλίας, το 1922 που έγινε για να μην υπάρχει Ελληνισμός εκατέρωθεν του Αιγαίου, ώστε σήμερα (ναι, από τότε) να είναι ευκολότερα η παράδοσις του μισού του μέρους, μέχρι της τραγωδίας της Κύπρου το 1974, τα ίδια κέντρα δημιουργούν με εγκαθέτους Έλληνες σιχαμερούς προδότες, τα ίδια δήθεν «λάθη», «κακούς χειρισμούς», «διχασμούς», «διπλωματικές ήττες», δηλαδή ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ και μόνον, για να κατακερματίσουν το φοβερό αυτό Έθνος των Ελλήνων, ώστε να το επαναφέρουν στα σύνορα πριν τον πόλεμο του 1897. Το παράδειγμα μεθοδεύσεως της συμφοράς της Κύπρου, θα μπορούσε να είναι οδηγός σε όποιον ήθελε να διδαχθεί και να μάθει (επί τέλους) τι συμβαίνει σ’ αυτόν τον τόπο 160 χρόνια «ελευθέρας» πολιτικής ζωής.
            Στο θέμα του Αιγαίου, παραχωρήσεις έγιναν και από τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου (αποκαλύψεις Σαρτζετάκη) και όλα αυτά αθορύβως, μακριά από την ακοή του λαού, που μονίμως   περί άλλων χάσκει. Π.χ. το 1990 είχαν αποβιβασθεί συνεργεία τουρκικά στις νήσους ΙΜΙΑ εκτελώντας τοπογραφικές εργασίες προς ένταξιν των νήσων στο τουρκικό κτηματολόγιο. Στις 10 Δεκεμβρίου 1995 τουρκικό σκάφος προσήραξε (επίτηδες) στις ΙΜΙΑ, όταν δε προσέτρεξαν ελληνικά σκάφη προς βοήθειαν, οι Τούρκοι διεμαρτυρήθησαν διότι τα ΙΜΙΑ ήσαν, λέει, τουρκικά νησιά! Βιβλία έχουν κυκλοφορήσει αποκαλύπτοντας τα σχέδια διχοτομήσεως του Αρχιπελάγους. Αυτά όλα και άλλα πολλά, όλοι οι πολιτικοί ηγέτες τα εγνώριζαν.
            Το θέμα είναι πως θα προωθηθούν όλα αυτά με «κόλπο», όποιο και να είναι αυτό, ώστε με την «μέθοδο του σαλαμιού» ολοένα να στερείται η Ελλάς  επιχειρημάτων – θέσεων, έχοντας δημιουργηθεί «προηγούμενον», ώστε όταν φθάσει η «τελική φάσις», όλα να είναι έτοιμα για όποια νέα τραγωδία. Και μόνον τότε συνέρχεται ο λαός, ξυπνά από τον ύπνο του και ενθυμείται τους «προφήτες» του, αυτός που επειδή του χάλαγαν τον ύπνο του, τους έφτυνε τόσα χρόνια πριν.
            Αργά όμως. Έτσι μεθοδεύτηκε, από το 1955, η τραγωδία της Κύπρου το 1974. Το 1968-1969 είχε δημοσιευθεί και η γραμμή διχοτομήσεως του ΑΤΤΙΛΑ-2 εις μίαν μικρή εφημερίδα, τότε. Ποιος όμως έδιδε προσοχή;
            Εγράφησαν τις τελευταίες ημέρες δεκάδες άρθρα, έγινα εκπομπές τηλεοπτικές, ενεφανίσθησαν θλιβεροί σχολιαστές και καλεσμένοι των, το ζητούμενο όμως παραμένει. Πότε θα αλλάξει το καθεστώς πραγμάτων που εδημιουργήθη στην Ελλάδα μετά την δολοθονίαν του Ι. Καποδίστρια και την έξωσιν του Βασιλέως Όθωνος;

Εφημερίδα Ελληνοκρατία - Φύλλο Αγώνος 8 - Φεβρουάριος 1996
Επισήμανση ιστολογίου:Δεν είναι δυνατή η απόδοση του κειμένου σύμφωνα με το πολυτονικό σύστημα.