8 Δεκεμβρίου 2011

Σκοπιανό


ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ


Από τα 43 φύλλα αγώνος που έχουμε εκδώσει, τα 13 φιλοξενούν άρθρα μας για το θέμα των Σκοπίων. Περίπου το 1/3 δηλαδή. Από τον Φεβρουάριον του 1992, δύο μήνες μόνον μετά την συνάντησιν της Λισσαβώνος που ετέθη, το πρώτον, προς συζήτησιν το «Μακεδονικό», με μοναδική προφητικότητα περιγράψαμε το τι θα συμβεί κει εις ποίαν περιπέτειαν οδηγούμεθα αναλόγου εκείνης του «Κυπριακού». Τότε, που όλοι έκλειναν τα μάτια, πολιτικοί εψεύδοντο προς τον λαόν, σχεδιάζοντες πως θα εμεθόδευαν την προδοσίαν ώστε να φανεί ως «φυσική εξέλιξις», τότε που όλοι στρουθοκαμηλίζοντες υπεβάθμιζαν ένα θέμα, την μεγάλη σοβαρότητα του οποίου ενδομύχως διαισθάνοντο.
            Ανέκαθεν, τα εθνικά θέματα αποτελούσαν πονοκέφαλον για τους πολιτικούς μας, από τον οποίον εναγωγίως προσπαθούσαν να απαλλαγούν, είτε αγνοώντας τα, είτε μειοδοτούντες, προσπαθώντας να τα κλείσουν το δυνατόν ταχύτερον εις βάρος πάντα του Έθνους. Βορειοηπειρωτικό, Κυπριακό, τώρα Μακεδονικό, αύριον ίσως Θρακικό, Αιγαιοπελαγίτικο, μια σειρά θλιβερών μειοδοσιών που θα στιγματίζει την ύπαρξιν και πορείαν του  πολιτικού αμοραλισμού που βασιλεύει στην πατρίδα μας από την εποχή του Κωλέττη μέχρι σήμερον.
            Όλοι ήξεραν ότι το κράτος των Σκοπίων, όπως και η Αλβανία παλαιότερον, εδημιουργήθη με απώτερον σκοπόν απόσπασιν εδαφών από την Πατρίδα μας. Όλοι ήξεραν, και τότε και τώρα, τι θα έπρεπε να κάμουν. Αυτό όμως θα ήταν αντίθετο με τας διαταγάς που είχαν, η εκτέλεσις των οποίων ήταν στενώς συνυφασμένη με την ιδικήν τους πολιτικήν ύπαρξιν και παραμονήν στην εξουσίαν. Μπροστά στο δίλημμα «συμφέρον πατρίδος ή δικό τους», επέλεγαν ανενδοίαστα το δεύτερον. Γιατί και τώρα, οι «20» βουλευταί που διαφοροποιούνται από τους υπολοίπους, για το συμφέρον τους το κάμνουν, αφού οι εκλογικές των περιφέρειες απαιτούν «εθνική τοποθέτησιν» επί του θέματος. Δεν είναι βεβαίως τώρα το ΠΑΣΟΚ που μειοδοτεί μόνον. Ενδεικτικώς αναφέρουμε τι έγραφε ο Κων. Κελτίδης εις το περιοδικόν «Ελληνική Κληρονομιά» της Θεσσαλονίκης:
            «Δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου δύο χαρακτηριστικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν πρό 17ετίας. Το ένα αφορά την ανάρμοστον συμπεριφοράν του Κ. Καραμανλή προς τον καθηγητήν κ. Κων. Βαβούτσον και τον πατέρα Μπουτάρη, εις την δεξίοσιν που δόθηκε εις την οικίαν του κ. Ζαρντινίδη, δια την επέτειον της 28ης Οκτωβρίου εις την Θεσσαλονίκην. Τόλμησαν οι δύο επιφανείς πατριώτες να θέσουν το πρόβλημα που παρουσιάζεται εκτός Ελλάδος από την προπαγάνδα των Σκοπίων. Ο Καραμανλής δήλωσε οργισμένος, ότι δεν θέλει ν’ ακούσει βλακείες. Κι’ αυτός σήμερα δακρύζει για την Μακεδονία. Φαντάζομαι για τις τύψεις που νιώθει.
            Το άλλο αφορά την αντίδραση τότε της ΔΑΠ (νεολαίας της Ν.Δ. εις τα Πανεπιστήμια) υπό την ηγεσίαν του κ. Α. Σμαρά, που ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλούσε «Φασίστες» όσους φοιτητάς έθεσαν θέμα «Μακεδονικού ζητήματος εις το φοιτητικό συνέδριον που έγινε εις την Θεσσαλονίκην. Τώρα ο κ. Σαμαράς διαπιστώνει ότι υπάρχει Μακεδονία και μάλιστα ότι είναι Ελληνική».
            «…Η ιδέα για ονομασία σύνθετη φυλετική-εθνική, ρίχτηκε κατά πρώτον δημοσίως από τον γνωστό ιατρόν της πάλαι ποτέ «κινήσεως της Βόλβης» (Ν.Δ.) κ. Κ. Ζαρκάδαν».
                        Είναι ντροπή να κοροϊδευόμεθα. Το «Μακεδονικό» θα χαθεί όπως τόσα άλλα πριν. Θα πουληθούν και άλλα εθνικά θέματα εν συνεχεία. Ο «εχθρός» διαθέτει με το μέρος του την εξουσία στην Ελλάδα. Η Ελλάδα όμως ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ. Η εξουσία αυτή των κομμάτων θα πέσει. Με πόλεμο θα θεραπεύσουμε τις πληγές μας. Με σίδερο θα καυτηριάσουμε την  σαπίλα από τον εθνικό μας κορμό.
            Η εξουσία πρέπει να περιέλθει στα χέρια μας. Για να φτιάξουμε τα όσα γκρέμισαν. Για να τιμωρήσουμε το κακό. Για να αποκαταστήσουμε την ηθικήν τάξιν. Για να δικαιωθούν οι  νεκροί. Για να ζήσουν αξιοπρεπώς τα παιδιά μας.
            Το κράτος των Σκοπίων μελλοντικός θα διαλυθεί, διότι πρόκειται περί τεχνητού καρκινώματος. Όταν οι λαϊκές πατριωτικές δυνάμεις έλθουν στην αρχή. Όταν αναθεωρηθούν σύμφωνα, συμφωνίες και προδοσίες. Όταν ο λαός επί τέλους καταλάβει ότι δεν είναι λύσις το να σκεπάζει τις ακαθαρσίες, να αναβάλλει αυτό που μοιραίως μίαν ημέραν θα υποχρεωθεί να πράξη.

Εφημερίδα Ελληνοκρατία - Φύλλο Αγώνος 9 - Μάρτιος 1996

Επισήμανση ιστολογίου: Για τεχνικούς λόγους δεν είναι δυνατή η απόδοση του κειμένου σύμφωνα με το πολυτονικό σύστημα