31 Αυγούστου 2012

Ελλάς:Μία πυρίκαυστος χώρα

ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ-ΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ-ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ-ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΒΡΑΧΟΣ



          Η εποχή του 1968-1971 υπήρξε η «χρυσή εποχή» της διεθνούς τρομοκρατίας. Το σχέδιο «ανατροπής» των Δυτικών κοινωνιών του 1948, τοι Ι. Στάλιν, είχε αρχίσει να αποδίδει....καρπούς (ιδέ βιβλίον «Οι ανατροπείς της Ελευθερίας» Τ.Μ. Χάττον, 1971). Τότε «ενεφανίσθησαν» οι πρώτες μεγάλες συντονισμένες πυρκαϊές στην χώρα μας. Τότε που οι ηλίθιοι του Π.Α.Κ. φώναζαν «κάψτε τους-κάψτε τους», εννοώντας το δικτατορικό καθεστώς.
          Όμως, ούτε ο Παπαδόπουλος, ούτε αργότερα οι Καραμανλής και Παπανδρέου εκάησαν. Κάηκε η Ελλάδα. Μέσα στο γενικό πρόγραμμα απεργιών, ταραχών, αεροπειρατειών, βομβών, οι εμπρησμοί κατείχαν «περίζηλον» θέσιν. Διότι όλα τα άλλα δημιουργούν κατάστασιν αποστεθεροποιήσεως, συγχύσεως, αβεβαιότητος, ανωμαλίας, οι αποτεφρώσεις όμως μεγάλων εκτάσεων πρασίνου, δημιουργούν εικόνα φρίκης και απελπισίας, η οποία επιδρά αμέσως εις τον λαϊκό ψυχισμό και επιτείνει την ταραχήν και πτώσιν του φρονήματος.
          Δεν είναι τυχαίον ότι οι μεγάλες πυρκαϊές μπαίνουν πέριξ των αστικών κέντρων. Εκεί όπου ο πληθυσμός δέχεται αμέσως τις επιδράσεις του αποτεφρωθέντος τοπίου, ακόμη δε περισσότερον, εάν υπάρχουν απώλειες ζωής, περιουσιών ή ζώων. Η καθημερινή οπτική επαφή με την καμμένη γη και την δημιουργουμένην φρίκην εκ του όλου θεάματος, σταλάζει εις την ψυχήν των ανθρώπων μελαγχολίαν και μαρασμόν.
          Και όλα αυτά, χωρίς να συνυπολογισθούν οι καταστρεπτικές αλλαγές στις περιβαλλοντικές συνθήκες, εξ απόψεως κλίματος, απόρροια της καταστραφείσης χλωρίδος. Η εκ των πυρκαϊών καταστροφή είναι τεράστια, στοχεύουσα κατ’ ευθείαν στην ψυχή του λαού και στο απώτερο μέλλον του. Είναι φυλετικόν έγκλημα.
          Η Δικτατορία είχεν εξ αρχής τις αποδείξεις των εμπρησμών. Ευρέθησαν εμπρηστικοί μηχανισμοί αυτοσχέδιοι ή εμπορίου. Μέχρι σήμερον οι εμπρησταί είναι απολύτως ενήμεροι των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν, που σημαίνει έγκαιρον και επιστημονικήν πληροφόρησιν. Εξ άλλου, γνωρίζουν τις συνθήκες θερμοκρασίας εδάφους-αέρος, ξηρασίας αέρος, ταχύτητος ανέμου, που συνιστούν τον «δείκτην καύσεως», ώστε να ενεργούν εκ του ασφαλούς.
          Οι πολλαπλές, τέλος, εστίες πυρός διά την δημιουργίαν πολλών μετώπων, δεν αφήνουν ουδεμίαν αμφιβολίαν περί του σχεδίου. Αυτά δεν είναι έργα τσομπάνηδων, ή γεωργών, ή χωματερής, ή οικοπεδοφάγων. Αυτά όλα συνιστούν ξεδιάντροπα ψεύδη και εμετική προδοσία. Όμως, ούτε η Δικτατορία, ούτε η επελθούσα Δεξιά είπαν την αλήθεια στον λαό. Δειλά το απετόλμησε, το πρώτον, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ χρόνια αργότερον, αλλά και πάλιν χωρίς κέρδος διά τον τόπον.
          Συγχρόνως με την Ελλάδα, άρχισαν να καίγονται Ιταλία, Ισπανία, νότιος Γαλλία. Αργότερον και η Αμερική (Η.Π.Α.). Καμμία όμως πυρκαϊά δεν επαρουσιάσθη στην Ε.Σ.Σ.Δ. ή την Κίνα. Οι ανατροπές της Μόσχας και του Πεκίνου, σε συνδυασμό με τους σκληρούς πυρήνες των κομμουνιστών κομμάτων, συνέχιζαν την δράσιν τους.
          Η Μεταπολίτευσις του 1974 θα φέρη του πράκτορες πολιτικούς πίσω, με μίαν εντολήν. Διαλύσατε την Ελλάδα. Οι φωτιές θα ενταθούν και ο νόμος της Δικτατορίας περί δασών καταργείται το 1975. Το 1969 ήλθε στην Ελλάδα ο διάσημος Αμερικανός καθηγητής Καζαμάγιερ, που εμελέτησε το θέμα εις βάθος. Δημιουργείται (τότε) σύστημα προλήψεως και αμέσου επεμβάσεων πυρκαϊών. Δημιουργούνται «σταθμοί προσδιορισμού κινδύνου πυρκαϊάς». Σε κάθε Δασαρχείο ιδρύεται Σταθμός «δείκτου καύσεως». Οι 15 πειραματικοί σταθμοί δούλευαν ικανοποιητικώτατα στην Πάρνηθα, Χαλκιδική, Ν. Μάρκη, Εύβοια και αλλού. Κατηργήθησαν όλοι το 1975. Το ειδικευμένο και εκπαιδευμένο στις Η.Π.Α. προσωπικό αχρηστεύθηκε. ΓΙΑΤΙ; Από τότε η Πολιτεία δεν ασχολείται με την πρόληψιν πυρκαϊών, αλλά παίζει με την... καταστολή τους!! Εμπρός στην αυξανόμενη αγανάκτησιν και αύξησιν καιομένων στρεμμάτων, οι πολιτικοί παίρνουν, δήθεν, κάποια μέτρα.
          Το 1979 η Δεξιά ψηφίζει τον Ν. 998 «περί προστασίας Δασών» (sic) και προβλέπει έκδοσιν διαταγμάτων προεδρικών διά την οργάνωσιν πυροπροστασίας της χώρας από τα Υπουργεία Γεωργίας, Εθνικής Αμύνης και Δημ. Τάξεως. Δεν εξεδόθη ΤΙΠΟΤΑ. Το 1989, οι άλλοι απατεώνες του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν άλλο... νόμο (1845) διά την... ίδρυσιν «Ειδικού Φορέα Δασοπροστασίας», που επιδοτείται με 300 εκατ. δρχ. τον χρόνο από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Ο Νόμος παραμένει αδρανής. Αλλά προσλαμβάνονται 6.000 έκτακτοι, ως «εποχιακοί» για τις φωτιές!! Όσο για τα κονδύλια...

          Το 1990 ιδρύεται από την κυβέρνησιν Τζανετάκη «διακομματική Επιτροπή Δασοπροστασίας», που κατέληξε (!) σε κάποιο πόρισμα που προέβλεπε... «Ενιαίο φορέα Δασοπροστασίας». Θάφτηκε!! Μετά από πιέσεις, ο Κακλαμάνης έφερε προσφάτως το θέμα στην Βουλή (15 Μαΐου 1995). Παρόντες μόνον 15 βουλευτές. Ο Υπουργός Γεωργίας Μωραϊτης δήλωσε και εισηγήθη: «ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ»!!! ΑΙΣΧΟΣ!! Αλήτες, τομάρια, προδότες της εξουσίας. Να καείτε όπως καίγεται η γη μας! Τα περιεχόμενα μέτρα των ανωτέρω νόμων είναι άριστα. Εάν εφηρμόζοντο, όχι μόνον πυρκαϊές δεν θα έμπαιναν, αλλά πολύ πιθανόν να συνελαμβάνοντο, επί τέλους, και οι εμπρησταί. Όμως...
          Οι πυρκαϊές στην Ευρώπη, πολυπληθέστερες σε αριθμό, αντιμετωπίζονται αμέσως και αποτελεσματικώς. Με 1.600 πυρκαϊές ετησίως καίγονται 100 στρέμματα ΜΟΝΟΝ ανά πυρκαϊά. Η Ελλάδα έχει 380 στρέμματα ανά πυρκαϊά, ενώ η Πορτογαλία τα εμείωσε από 600 εις 180!! Στα δε 15 αεροπλάνα πυροσβεστικά ιδικά μας, οι Ιταλοί έχουν μόνον 4!!
          Η πρόστυχη Πολιτεία δεν περιφρουρεί ούτε την καμμένη γη προς αναδάσωσιν. Ανέχεται τις καταπατήσεις των οικοπεδοφάγων, όπου δίδει νερό και ηλεκτρικό στα παράνομα, ενώ μετά την πυρκαϊά του όρους Πατέρα, όπου είχε αρχίσει η αναδάσωσις, άφησε να βόσκουν 1.500 γίδια που το εχέρσωσαν.
          Οι φονιάδες του λαού πολιτικοί, μας κοροϊδεύουν προκλητικώτατα, όπως στην φοβερή πυρκαϊά της Πεντέλης, όπου... συντόνιζε ο Κουλούρης, συντόνιζε ο Φράγκος, συντόνιζε ο Κουρής, συντόνιζε ο Ευσταθιάδης, συντόνιζε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, 423 στρατιώτες περίμεναν στα «Ρέο», οι εκ των 6.000 εκτάκτων εποχιακών δεν ήξεραν πώς να ταιριάξουν τις βάνες των αντλιών!

          Η πτώσις του κομμουνισμού άλλαξε τα πρόσωπα μόνον. Το παγκόσμιο Ιουδαϊκό κατεστημένο μετέτρεψε τον πόλεμο των ανατροπών της Μόσχας εις κάτι άλλο που αγνοούμε ως συγκεκριμένη μορφή δράσεως, αλλά εντάσσεται πλέον στο όλον κίνημα της Νέας Εποχής. Οι φωτιές θα συνεχισθούν. Η κατάστασις αποπροσανατολισμού και αποδιοργανώσεως των Δυτικών κοινωνιών θα συνεχισθή.
          Ο Τρίτος Πόλεμος μεθοδεύεται. Στο κέντρο του κυκλώνα η αιώνια Ελλάς. Η χώρα μας πρέπει να μεταβληθή εις «Κρανίου τόπον». Οι εντολές προς τούτο, που έχουν δοθεί σε όλους τους Έλληνες πολιτικούς, είναι σαφείς.
          Μόνον οι τυφλοί δεν βλέπουν. Μαζί με τους πολιτικούς και οι άνθρωποι των κομματικών μηχανισμών, οι συνδικαλισταί, δημοσιογράφοι, σύμβουλοι, κυρίως οι εισηγηταί. Μία μαφία 20-25.000 διεφθαρμένων ρημάζει τον τόπο. Εάν δεν απαλλαγούμε από αυτούς ΟΛΟΥΣ, σωτηρία δεν θα υπάρξη για τον τόπο σε τίποτα.
          Ο Λαός να πάψη να τους στηρίζη. Στα χέρια του κρατά το μέλλον του. Αλλοιώς, του αφιερώνουμε τους  στίχους του Βάρναλη:
«Δειλοί, μοιραίοι κι’ άβουλοι αντάμα
προσμένουμ’ ίσως κάποιο θάμα».
          Θαύματα όμως ας μην περιμένουμε καθήμενοι και συνεχώς λανθάνοντες.


Εφημερίδα Ελληνοκρατία - Φύλλο Αγώνος 2 - Αύγουστος 1995