25 Αυγούστου 2012

«Εγεννήθη Υ(η)μίν Πρωθυπουργός»

Η εφημερίδα Ελληνοκρατία είχε δει πριν πολλά χρόνια την εκλογή του σημερινού πρωθυπουργού. Μεταφέρουμε το παρακάτω άρθρο από την περίοδο που ο Σαμαράς ήταν αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης. Σήμερα κατά επιβεβαίωση των γραφόμενων είναι πρωθυπουργός, περιφέρεται ως ζητιάνος στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και αφήνει στο έλεος των λαθρομεταναστών εγκληματιών την ελληνική κοινωνία αφού προεκλογικά φρόντισε να την ξεγελάσει μιλώντας για ανακατάληψη των πόλεων μας! Να τον χαιρόμαστε!


Με τα λόγια αυτά παρουσιάσθη ο βουλευτής της ΠΟΛ.Α. κ. Λεντάκης, την επομένην των εκλογών (11-10-93) εις τηλεοπτικήν του συνέντευξιν, πανηγυρίζων δια την νίκην του νεοπαγούς του κόμματος. Έχουμε τόσες φορές αναφερθή στον Α. Σαμαρά και στα σχέδια όσων είναι πίσω του, που θεωρούμε περιττόν να σχολιάσωμε τον πράκτορα αυτόν της Μπίλντερμπεργκ. Εκεί όμως που θα θέλαμε να σταθούμε είναι η δήλωσις Λεντάκη που μας δικαιώνει απολύτως και αφήνει πλέον να φανούν τα όσα σχεδιάζονται εις βάρος αυτού του τόπου. Εμείς εις τα φύλλα αγώνος 14, 17, 22 εσχολιάσαμε τον Α. Σαμαρά κάνοντας διά μίαν ακόμη φοράν το καθήκον μας, διαφωτίζοντας και ενημερώνοντας. Αν και  είχαμε προβλέψει το 4 ή 5% που του εδίδαμε, ηυχόμεθα ενδομύχως να αποδειχθούν λάθος οι προβλέψεις μας.
            Η περίπτωσις Σαμαρά αποτελεί μοναδικόν δείγμα προκατασκευασμένου πολιτικού. Σε 3 μήνες εξευρέθησαν πακτωλοί χρημάτων, γραφεία εις όλην την χώραν (πολλά των οποίων παρέμενον άδεια) και στελέχη προς πλήρωσιν του κομματικού μηχανισμού και υποψηφίων εις τους συνδυασμούς. Που ευρέθησαν όλα αυτά; Ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν έτυχε αυτής της παρουσίας, παρ’ όλον που οι Αμερικανοί ευρίσκοντο και εκεί οπισθέν του. Και εκείνος ο θλιβερός λαός; Δεν διηρωτήθη πως ο Σαμαράς επλαισιώθη εις χρήματα και ανθρώπους; Και τι καινούργιο, τι ιδιαίτερο του έδιδε ως λύσιν, ως ιδέαν, ως περιεχόμενον η  ΠΟΛ.Α. ώστε να πιστεύση εις το νέον σχήμα; Διερωτάται κάποιος, εάν το χρήμα έχει τόσην δύναμιν, ή εκείνοι που εσχεδίασαν τον Σαμαρά ήσαν τόσον γνώστες της ελληνικής πραγματικότητος. Νομίζομεν ότι και τα δύο συμβαίνουν μαζί. Το χρήμα εξαγοράζει συνειδήσεις, διαβρώνει, αλλά και κάνει να λάμπη το κάθε βρώμικο και σκοτεινό. Εξασφαλίζει στους δειλούς και ωφελιμιστάς την σιγουριά του βολέματος και στους αδύναμους την σιγουριά της δυνάμεως.
            Και ο κόσμος θαμπωμένος, έτρεξε προς τα εκεί, όπως τα έντομα στο φως. Διότι δεν ήταν ο πολιτικός λόγος, ούτε οι νέες ιδέες, που αναμασούσε ο νέος αρχηγός. Τίποτα ουσιώδες ή καινούργιο δεν μας είπε. Υποτονικός στους λόγους του και ψεύτικος (για όσους μπορούσαν να το διακρίνουν) στις εθνικές του κορώνες! Όμως, 250.000 Έλληνες πήγαν σ’ αυτόν! Γεμάτος θράσος ο αθεράπευτος «Μακεδονομάχος» μας περιέγραψε, την επομένην της... νίκης του, τις μελλοντικές εξελίξεις και γεμάτος κομπασμό εζήτησε από τους επιτελείς του το 25% στις επόμενες εκλογές! Ομιλεί και κινείται με την βεβαιότητα της πλάτης που ακουμπά.
            Αυτό ο λαός πόσο είναι γνωστός σ’ αυτούς που χρόνια τον καταστρέφουν! Πόσο γνωρίζουν την νοοτροπίαν του και την ψυχοσύνθεσιν του! Πόσο πικρό ακούγεται σε μας που ξέρουμε, εκείνο το «εγεννήθη Υ(η)μίν πρωθυπουργός»! Ο αφελής Λεντάκης εκείνη την ώρα δεν εγνώριζε ότι εγένετο σαλπιγκτής δεινών για την χώρα. Όταν όλοι αυτοί αντιληφθούν το σφάλμα του, θα είναι αργά, ή το κακόν θα τόχουν ήδη κάμει. Εμείς δεν θα τους συγχωρήσουμε ποτέ!!

Eφημερίδα Ελληνοκρατία - Φύλλο Αγώνος 24 - Νοέμβριος 1993

Επισήμανση ιστολογίου: Για τεχνικούς λόγους δεν είναι δυνατή η απόδοση του κειμένου σύμφωνα με το πολυτονικό σύστημα.