21 Σεπτεμβρίου 2011

Προδοσίες "συμμάχων"

             Η εξωτερική πολιτική της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη προκαλεί άλλοτε τον οίκτον και άλλοτε το μίσος. Οίκτον για το μέγεθος της ανικανότητας των πολιτικών δικτακτορίσκων και μίσος για την συνεχιζόμενην εθνική μειοδοσίαν. Οίκτον για το μέγεθος της δουλοπρέπειας των και μίσος για την πρόκλησιν των δεινών της Ελλάδος.
           Εις τον κυκεώνα των χαμένων ευκαιριών των προδοτικών ενεργειών, των ανεπιτρέπτων λαϊκών, ξεχωρίζει ως γενικόν περίγραμμα μια και μόνη τάσις: Υποτέλεια.
           Η πολιτική της υποτέλειας, της υποχωρήσεως, η πολιτική του φοβισμένου θηράματος, είναι άραγε αποτέλεσμα ανικανότητας ή συνειδητής προδοσίας;
            Ανεξαρτήτως του αιτίου, το αποτέλεσμα είναι δεδομένον. Έτσι όπως και η ιστορική ΠΟΙΝΗ επί των προδοτών και των προσκυνημένων.
            Εις όσους επιμένουν να αναμένουν ως «μάνα» εξ ουρανού την «θείαν επέμβασιν των Δυνάμεων της Δύσεως, αφιερώνομεν τον παρατιθέμενον χάρτην. Είναι αυθεντικός και προέρχεται από φυλλάδιον των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών για την Γιουγκουσλαβίαν. Ο χάρτης είναι ενδεικτικός. Εν έτη 1943, ενόσω οι Έλληνες πολεμούσαν εις το πλευρόν των Άγγλων, ενόσω ο Ιερός Λόχος ενεργούσε εις την Μεσόγειον, ενόσω οι Έλληνες μόνοι εις τον κόσμον απεδείχθησαν αξιόμαχοι της γερμανικής υπερστρατιάς, οι άσπονδοι «φίλοι» μας Άγγλοι επρογραμμάτιζαν την υπόθεσιν «Μακεδονία».

Τα μαύρα τμήματα δείχνουν την κατά τους Άγγλους υπάρχουσαν "Μακεδονικήν μειονότητα". Άξιον παρατηρήσεως είναι οτι εις Αλβανίαν δεν σημειώνουν καν Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό. Οι πρόστυχοι "φίλοι" μας. Στοιχεία χάρτου: 
SECRET 240
YOGOSLAVIA
BASIC HANDBOOK
AUGUST 1943
BOX99
WESTERN CENTRAL DISTRICT OFFICE
NEW OXFORD STREET
W-C1

            Παρόμοιοι χάρτες, κείμενα, ως και οι απόψεις του Εβραίου αμερικανού αξιωματούχου Ιγκλμπέργκερ, καθόριζαν την ιστορίαν του μέλλοντος.
            Έλληνες, μη απατάσθε. Ουδείς πρόκειται να σας βοηθήσει.  Μόνοι σας απαιτήστε τα δίκαια αιώνων. Μόνοι σας οικοδομήστε την νέαν Ελλάδα. Μόνοι σας φωτίστε την οικουμένην διά πολλοστήν φοράν.
            Ο Θεός βοηθά όσους αγωνίζονται. Οι υπόλοιποι είναι άξιοι της μοίρας τους. Καμιά πίστις εις τους προστάτες. Κανείς οίκτος εις τους προδότες. Κάθε τιμή εις τους ήρωες. Κάθε τιμή εις τους πρωτοπόρους της επαναστάσεως. 

Επισήμανση ιστολογίου: Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελληνοκρατία - Φύλλο Αγώνος 7 - Απρίλιος 1992 .
Για τεχνικούς λόγους δεν είναι δυνατή η απόδοση του κειμένου σύμφωνα με το πολυτονικό σύστημα τονισμού.