20 Μαρτίου 2013

ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ ή ΄΄παλιόψαθα των εθνών΄΄;



            Όσο είναι πιθανό να λυπηθεί ερωτομανής σάτυρος τη νεαρή κόρη που αποπλάνησε και να παύσει να τη θωπεύει, επειδή αυτή του επέδειξε και συνεχίζει να του επιδεικνύει ΄΄καλή διαγωγή΄΄, δέχθηκε και δέχεται τις θωπείες του… άλλο τόσο είναι πιθανό, οι οικονομικοί και παντός είδους ντόπιοι και ξένοι σάτυροι να παύσουν να εκμεταλλεύονται την Πατρίδα μας, όσο αυτή επιδεικνύει ΄΄καλή διαγωγή΄΄, ψηφίζοντας μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και άλλα τινά, εφαρμόζοντάς τα, και εκχωρώντας κυριαρχικά της δικαιώματα. Συνεχώς προετοιμάζονται και προπαγανδίζονται εντέχνως νέα μέτρα επί νέων μέτρων, που προφανώς μέλλουν να επακολουθήσουν, και τούτο διότι ο προαναφερθείς σάτυρος, όχι μόνον δε θα κορέσει τη δίψα του, αν δε συλήσει ολότελα το θησαυρό της κόρης, αλλά και όντας θρασύδειλος, θα επιχειρήσει σταδιακά και την εκπόρνευσή της προς ίδιον όφελος και κυρίως προς όφελος της ΄΄νεοεποχίτικης τάξης πραγμάτων΄΄.   



            Η Πατρίδα μας, αγαπητοί μου φίλοι, δέχεται μία άνευ προηγουμένου απρόκλητη και άνανδρη επίθεση στα πλαίσια ενός ακήρυκτου πολέμου. Καιρό τώρα, συντονισμένα πυρά, βάλλουν ομοθυμαδόν κατά της κοινωνικής και οικογενειακής γαλήνης, ισορροπίας και ελευθερίας, εν μέσω μίας εξελισσομένης και ήδη διαγνωσμένης παγκοσμίου κρίσεως. Καταφανής είναι πλέον, ο σφοδρός, πολυεπίπεδος και ύπουλος κατά των ιδεωδών της Πίστεως και του Έθνους μας πόλεμος.
            Μετά τη μεταπολίτευση επήλθε σταδιακά η αποβιομηχανοποίηση της χώρας μας. Οι κυβερνήσεις μας, παρέδωσαν, τότε, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, ΄΄εις χείρας ανόμων΄΄. Μετά, ενεφύσησαν στο λαό μας την ιδέα ότι  μπορεί να συμμετέχει κι αυτός στο ΄΄φαγοπότι΄΄. Κατέστρεψαν τη γλώσσα, κορόϊδεψαν, εξαπάτησαν. Κατόπιν,  προέτρεψαν τον Έλληνα ΄΄να παίξει στο Χρηματιστήριο΄΄ (ως άλλοι Μπερίσα΄΄).  Χαλκεύθηκαν στοιχεία, και της δραχμούλας μας τής δώσανε ΄΄ανάξια΄΄ ισοτιμία σε σχέση με το ευρώ. Ευχαριστήσανε και τους Αμερικανούς, και  τη Σημαία μας ΄΄την πήρε ο άνεμος΄΄ στα Ίμια και δημιουργήσανε ΄΄γκρίζες ζώνες΄΄, που θα τις βρούμε μπροστά μας. Υποσχεθήκανε σε συγκεκριμένα ΄΄λόμπυ΄΄ ότι θα απαλειφθεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητές μας (ακόμη ισχύει η παρανομία) και ότι θα υψώσουνε μουσουλμανικό τέμενος, παρασιωπώντες έως και σήμερα την ιερή υποχρέωσή μας να ανεγείρουμε Ιερό Ναό υπέρ του Σωτήρος μας Χριστού, το γνωστόν Τάμα του Έθνους μας. Γεμίσανε την Ελλάδα από ανιθαγενείς, με αντισυνταγματικούς νόμους τύπου ΄΄Ραγκούση΄΄. Το έτος 2007, τμήμα της Πατρίδος μας κάηκε.  Οι έχοντες τη δυνατότητα ΄΄φίλοι΄΄ μας - οι υπερατλαντικοί - δια των δορυφόρων τους, ουδέν ανέφεραν στις αρχές της Πολιτείας μας για την εστία της φωτιάς. Ήταν τότε που ΄΄κάποιοι΄΄, προσπάθησαν και τελικά έκαψαν το σώμα μας, προκειμένου να διαφεντέψουν την ψυχή μας. Πλην όμως καταισχύνθησαν, απελπίστηκαν. Διότι είδαν την αδούλωτη ψυχή μας, να γιατρεύει το καμένο σώμα μας.
            Μα πάντα τον μείζονα ρόλο είχε η  ανέκαθεν σφοδρή ΄΄επίθεση΄΄ -  κατά της πνευματικής και πολιτισμικής μας ιδιοσυστασίας. ΄΄Ρεπούσηδες΄΄ και άλλοι τινές, προσπάθησαν και προσπαθούν να εξοβελίσουν την Πίστη, την αγάπη για την Πατρίδα, για την εθνική αγωγή. Να σβήσουν τα προσανάμματα της ελευθερίας μας. Να ρίψουν στο σκοτάδι τα τιμαλφή που ελάμπρυναν και λαμπρύνουν το Συναξάρι του Γένους μας, τους αγίους και τους μάρτυρες, που κοσμούν το Εικονοστάσι μας. Και τους ήρωες, που έχυσαν το αίμα τους.
            Και το Σχολειό μας… παραμένει επιτιθέμενο. Το λιγότερο… κακοπληρωμένο. Μα κυρίως, μάς λείπουν οι ψυχωμένοι δάσκαλοι, που στέκονται θεματοφύλακες των αξιών του Γένους, της Ρωμαίικης Παράδοσης, από τον Τρωϊκό Πόλεμο και τον Όμηρο έως το Παλαιολόγο και την – μη ταξική – επανάσταση του 1821. Επιτίθενται δια της Νέας Τάξεως πραγμάτων, και θα ΄΄αξιολογήσουν΄΄ πρωτίστως αυτούς που είναι ΄΄αντιδραστικοί΄΄, ΄΄συντηρητικοί΄΄, αυτούς που θεωρούν ότι η γλώσσα μας και η παιδεία είναι αμυντήριο του λαού μας. Αυτούς που νοιάζονται για την παράδοση που διαπομπεύεται, την πίστη που περιθωριοποιείται και τη φιλοπατρία που ποινικοποιείται. Θα επιτεθούν, πρωτίστως, σ’ αυτούς που θα ψέξουν το νεοταξικό ανάγνωσμα, του τύπου: ΄΄Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Καραγκιόζης και η…Κοκκινοσκουφίτσα΄΄ και άλλα πολλά φαιδρά που υπάρχουν στα τρισάθλια βιβλία των παιδιών μας, ενώ τα παλιά μοσχοβολούσαν με κείμενα για ήρωες, Αγίους και μάρτυρες.
            Τέρμα πια στο μιμητισμό και τον μεταπρατισμό. Τα περιθώρια στενεύουν και είναι καιρός ενδοσκοπήσεως και αυτοκριτικής. Οι αφελείς, ας ακονίσουμε, λίγο το νουν. Οι αδιάφοροι, ας ενδιαφερθούμε εκουσίως, πριν αναγκαστούμε – εκ των πραγμάτων – να ενδιαφερθούμε ακουσίως. Ας αφουγκρασθούμε την κραυγή της συνειδήσεώς μας. Ας ακούσουμε τη φλογισμένη μας καρδιά. Φωνή και φωτιά. Μόνον έτσι θα σπάσει ΄΄η συνωμοσία της σιωπής και της ομίχλης΄΄, που προσπαθεί να σκεπάσει με το δίχτυ της λήθης το τελευταίο χαράκωμα, το έσχατο οχυρό, το Τίμιο δώρο…την Ελευθερία μας. Διότι η ψυχή που θυμάται είναι το απόλυτο όπλο. Κι όταν ξυπνά, γίνεται το αήττητο μέγεθος. Ας φορέσουμε, λοιπόν, την πανοπλία της τιμής και της αξιοπρέπειας και την περικεφαλαία της μνήμης. Ας θυμηθούμε όλα εκείνα που – δυστυχώς – απαρνηθήκαμε. Όλα εκείνα που θέλουν να μας πάρουν.
            Παλεύουμε πολυμέτωπα, ενάντια στην έξωθεν επιβαλλομένη πολιτική, που με το θράσος της ταπεινώνει το έθνος, εξαχρειώνει τους θεσμούς. Ας φτερουγίσει, επιτέλους, μέσα μας η ελπίδα μίας φιλοπάτριδος συμπεριφοράς. Δεν επιτρέπεται να καταντήσουμε η ΄΄παλιόψαθα των Εθνών΄΄. Και επειδή  το διαρκές Μνημόνιο δεν αίρεται με ξόρκια, ανάγκη εστί  Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ.



Του Δημητρίου Ι. Παπαδημοπούλου, Δικηγόρου Λαρίσης