16 Απριλίου 2012

Χορός πρακτόρων και μεθοδεύσεων

[Το άρθρο που ακολουθεί εχει γραφτεί σχεδόν 17 ολόκληρα χρόνια πριν. Και όμως τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η εμπλοκή ή μάλλον ο έλεγχος της πολιτικής ζωής της πατρίδας μας από τον ξένο παράγοντα συνεχίζεται με τον ίδιο απροκάλυπτο τρόπο. Ακούσαμε πριν λίγες μέρες την επικεφαλής του ΔΝΤ να λέει ποιες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αποτελέσουν την επόμενη κυβέρνηση. Και πριν από αυτή, άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος προκαταλαμβάνοντας το αποτέλεσμα των εκλογών. Ξεκάθαρα δεν απευθύνονται σε ανεξάρτητο κράτος αλλά σε μία αποικία!]

Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ Η ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ ΤΟΥ Β’ Π. ΠΟΛΕΜΟΥ – ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΙΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ – ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ – ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΘΟΥΜΕ;

            Η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει εις καιρούς χειρότερους από την Ρωμαϊκή «κατοχή». Τότε που, δικαίως, αποσπάσαμε από τους Ρωμαίους την προσωνυμίαν «Γραικύλοι».            Σαν ένα πέπλο τυφλώσεως και παραλυσίας να έχει καλύψει όλο το Έθνος! Συμβαίνουν τα χειρότερα και δεν αντιδρά κανείς. Έρχονται ξένοι «επίσημοι» ή παράγοντες ξένων κέντρων από τηλεοράσεως ανοικτά πλέον μας καθορίζουν το πολιτικόν μας μέλλον ή τις ιδικές μας «δημοκρατικές»...επιλογές. Αυτό έγινε με τις εκλογές του 1993, την αποστασιοποίησιν του Σαμαρά, την εκλογή του λογοκόπου Προέδρου της Δημοκρατίας.
            Δεν συγκινείται κανείς!! Σαν να μην άκουσε. Να μην κατάλαβε. Να μην είδε. Τίποτα. Ψυχική ερείπωσις, αξιών, αντίδρασις...νεκρού, σιωπή τάφου, θανάτου αδράνεια, αδιαφορία άνοος.
            Μόνον σαν ηχώ επαναλαμβάνουν μηχανικά τα ίδια πιά στερεότυπα συνθήματα, ακολουθούν σαν μαγεμένοι χοίροι την Κίρκη της εξουσίας, σειρές αποβλακωμένων ανοιγοκλείνουν το στόμα τους σαν ψάρια, χωρίς να τους ενδιαφέρει πιά τι αρθρώνουν ΕΛΛΗΝΕΣ! Πως κατήντησαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ!!
            Και το εξευτελιστικότερο: Το  θράσος του «ξένου παράγοντα». Χρόνια τώρα ελέγχει τον τόπο. Αλλά ποτέ πρίν τόσο ξεδιάντροπα δεν επεμβαίνει, όπως τώρα, ανοικτά, ασύστολα, για να μας καθορίσει αυτό που θέλει. Να μας το ειπή σαν να μιλά σε δούλους του, αδιαφορώντας για το τι λέει ή τι θα μπορούσε αυτό να δημιουργήσει. Και δεν το ανησυχεί, διότι γνωρίζει ότι δεν θα υπάρξει καμία αντίδρασις.
            Ημέρες τώρα ακούμε,  να μας λένε μέσα από εφημερίδες και τηλεοράσεις, ποιος είναι αυτός που θέλουν («υποστηρίζουν» είναι η λέξις) οι Αμερικανοί ή οι Γερμανοί, ή ποια πολιτική θα ακολουθηθεί με βάσιν την ξένην «υποστήριξιν», εάν εκλεγεί ο ένας ή ο άλλος πράκτορας. Αναβιώνει η αισχρή εποχή του Κωλέττη, του Βούλγαρη και του Μαυροκορδάτου.
            Οι κάτοχοι και υπηρέτες των Μ.Μ.Ε. χωρίς ντροπή, χωρίς ίχνος εθνικού εγωισμού (που να τον βρούνε!) ενημερώνουν έναν αποκαμωμένο λαό, πώς να επιλέξει από τους ήδη...επιλεγμένους.
            Η δημοκρατία του απέμεινε στο να του επιτρέπει να διαλέγει ανάμεσα σε πράκτορες και ηλιθίους. Αρεστοί και οι δύο στους ξένους, μια και οι δύο εξυπηρετούν τα συμφέροντά στους, αναλόγως.
            Η κίνησις που παρατηρείται στις πρεσβείες έντονος. Ιδιαιτέρως στην Αμερικανική, αφού τα φώτα ποτέ δεν σβήνουν και οι «παράγοντες» αναπτύσσουν «επαφές» σ’ ένα αδιάκοπο πήγαιν’ – έλα ανάμεσα σε συζητήσεις και μηνύματα μεταξύ Ουάσιγκτον και Αθηνών.
            Εάν οι Αμερικανοί θελήσουν να ρίξουν το ΠΑΣΟΚ, τότε αυτό θα γίνει «σκάγια». ‘Ένα κόμμα από ετερόκλητες «πολιτικές παρέες» και ιδεολογήματα της συμφοράς.
            Υπάρχουν ακόμα αχρησιμοποίητοι πράκτορες παντού. Έτσι κάμνουν με όλους, που εάν ο λαός παρακολουθούσε την πορεία τους, θα έβλεπε να «κτίζεται» το «ίματζ» τους, αυτό που θα τους οδηγούσε ή θα οδηγήσει στην εξουσία.
            Το «Τσέϊθαμ Χάουζ» και τι «Ίδρυμα Χέριτατζ», είναι οργανώσεις που δημιουργούν στις χώρες τους νέους πολιτικούς και τις πολιτικές αποσταθεροποιήσεις. Αυτές έδωσαν την εντολή στον Αρσένη να φύγει από το ΠΑΣΟΚ για να κάμει δήθεν ιδικήν του κίνησιν και να επανέλθει μετά, για να δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπό του μία προσοχή της κοινής γνώμης. Αυτές προώθησαν τον Πάγκαλο στην Δημαρχία και αφού, προσωρινώς, απέτυχε, τον καρτούν απόμερα για να τον επαναφέρουν στο προσκήνιο όταν πρέπει.
            Αυτές οδήγησαν τον Αβραμόπουλο ως Δήμαρχο, για να τον προωθήσουν αύριο ακόμη υψηλότερα.
            Τίποτα απ’ όσα έγιναν ή γίνονται δεν είναι τυχαίο. Τίποτα δεν καθορίζεται πιά από τον ανόητο λαό, που τον βαυκαλίζουν μέρα-νύκτα ως «κυρίαρχο» και «καθοριστή» της  τύχης του.
            Ένα ελεγχόμενο πλέγμα παλιανθρώπων-πρακτόρων, ανάμεσα σε επιχειρηματίες – πολιτικούς – δημοσιογράφους – συνδικαλιστές, είναι έτοιμο να υποστηρίξει σε καλώς μεθοδευμένες διαπλεκόμενες κινήσεις αλληλοεξαρτήσεως, τα σχέδια των ξένων κέντρων εξουσίας της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.
            Δεν είναι παντοδύναμοι. Είναι δυνατοί κατά το μέτρον της ιδικής μας αδιαφορίας και ανοργανώσεως.
            Είμεθα οι περισσότεροι. Οι υγιέστεροι ψυχικώς και ηθικώς. Μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ο απύθμενος ελληνικός εγωισμός, οι μισαλλοδοξίες και η αλαζονία αυτοκλήτων αρχηγών των μικροκομμάτων και η παθιασμένη των εμμονή σε αποτυχημένες τακτικές, παρά η έξωθεν απειλή διά της πέμπτης φάλαγγος των προαναφερθέντων εντολοδόχων – πρακτόρων.
            Έχομεν, δυστυχώς, να παλαίσωμεν με την δύστροπον ελληνικήν φύσιν, τον παράξενον ελληνικόν ψυχισμόν και τον ευμετάβλητον χαρακτήρα του Έλληνος.
            Εάν αυτά τα ξεπεράσωμεν, καθ’ οιονδήποτε τρόπον, τότε όλα τα άλλα θα καταστούν παίγνιον εις χείρας μας.

 Εφημερίδα Ελληνοκρατία - Φύλλο Αγώνος 6 - Δεκέμβριος 1995

Επισήμανση ιστολογίου: Για τεχνικούς λόγους δεν είναι δυνατή η απόδοση του κειμένου σύμφωνα με το πολυτονικό σύστημα.